Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ

Το Εθνικό Μουσείο Εκπαίδευσης δημιουργήθηκε από το Δήμο Βέροιας το Σεπτέμβριο του 2006 και παρουσιάζει την πορεία της εκπαίδευσης. Στεγάζεται στο Δ.Δ. Αγίας Βαρβάρας στο χώρο του πρώην στρατοπέδου της.
Το μουσείο περιλαμβάνει πλούσια συλλογή αναγνωστικών  από το 19ο αιώνα εώς την δεκαετία του 1990. Επίσης, υπάρχει συλλογή βιβλίων θρησκευτικών και ιστορίας  καθώς επίσης και εκτεταμένη συλλογή βιβλίων πολιτικού, λογοτεχνικού, ξενόγλωσσου και εμπορικού περιεχομένου. Ακόμη υπάρχουν φωτογραφίες σχολικής ζωής, γεωγραφικοί και ιστορικοί χάρτες, συλλογή επαγγελματικών εργαλείων , στοιχεία πειραματικής φυσικής και χημείας, μια κονσόλα με τυπογραφικά στοιχεία από τον πομπό του πρώτου ραδιοφωνικού σταθμού, γραφομηχανές και η πρώτη γενιά ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ανάμεσα στα εκθέματα είναι και είδη γραφικής όπως πένες , κονδυλοφόροι,μελανοδοχεία. 
Υπάρχουν, επίσης,τετράδια, μαθητικές ποδιές και σάκες, μουσικά όργανα, είδη χειροτεχνίας και ξυλογλυπτικής ακόμα και παλιές έδρες και θρανία. Στο μουσείο υπάρχει μια ολόκληρη αίθουσα διδασκαλίας με παλιά, ξύλινα θρανία, μαυροπίνακα,ακόμα και κούκλες που είναι ντυμένες και παριστάνουν δασκάλες και μαθήτριες.
Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο εδώ