Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας

                          







    Το βυζαντινό μουσείο στεγάζεται στον μύλο του Μάρκου, ένα πρόσφατα ανακαινισμένο βιομηχανικό κτίριο στην γειτονιά της Κυριώτισσας. Στο εσωτερικό του κάποιος μπορεί να δει  αλλά, και να θαυμάσει πλούσιο υλικό  από τον βυζαντινό  πολιτισμό εκείνης της εποχής.
        Το κτίριο έχει τρεις ορόφους συνολικού εμβαδού 720 τ.μ. .Κάθε όροφος έχει τα δικά του μοναδικά εκθέματα που παρουσιάζονται σε μια αυτοτελή ενότητα. 

















        Ειδικότερα η έκθεση του πρώτο όροφος εστιάζει  με λεπτομέρεια στον βυζαντινό πολιτισμό.Στους άλλους ορόφους μπορεί κάποιος να θαυμάσει πατώματα με σκαλισμένες τοιχογραφίες, γλυπτά, ταφικά ευρήματα,κέρματα,κεραμικά αντικείμενα κ.α. Το υλικό της μόνιμης έκθεσης περιλαμβάνει μέρος μιας πλούσιας συλλογής εικόνων, τοιχογραφιών από ναούς και κοσμικά κτίρια, ψηφιδωτών δαπέδων, χειρογράφων, έργων αγγειοπλαστικής και μικροτεχνίας,νομισμάτων, αρχιτεκτονικών  γλυπτών και μαρμάρινων επιγραφών.  







Ακόμη στο ισόγειο μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει ένα ολιγόλεπτο βίντεο που αναφέρεται στην βυζαντινή εποχή αλλά και στους ανθρώπους οι οποίοι πρόσφεραν αντικείμενα εκείνης της εποχής.


Το μουσείο βρίσκεται στη διεύθυνση: Θωμαϊδη 26, Βέροια , 
Τηλέφωνο: 23310 25847

                                              













Τιμή εισιτηρίου : Ολόκληρο: 2 ευρώ, Μειωμένο:1 ευρώ




                                                                              Βοργιατζίδου Κυριακή
                                                                              Γιουβαντσικλάρ Ευαγγελία
                                                                              Μπαλτουβάνου Αναστασία